OFS    Franciskanska Sekularorden i Sverige

FRATERNITETER

I Sverige finns idag sex olika lokala Franciskanska fraterniteter.

 

 

 

La Verna i Skåne, som har sina fraternitetsträffar i Lund. I La Verna finns 10 medlemmar med profess och 1 kandidat. Lokalminister är Yvonne Ricci andlig assistent Wladek Mezyk ofm.conv och animator är p. Anders Piltz op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portiuncula, som har sina fraternitetsträffar i Linköping. I Portiuncula finns 13 medlemmar med profess och 1 kandidat. Lokalminister är Jahn Fahlberg och andlig assistent p.Peter Zacharewicz ofm.conv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heliga Clara, som har sina fraternitetsträffar i Jönköping. I Heliga Clara finns 10 medlemmar med profess och 1 kandidat. Lokalminister är Filip Bertilsson och andlig assistent p.Joseph M Nilsson ofm.conv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broder Sol, som har sina fraternitetsträffar i Uppsala. I Broder Sol finns 12 medlemmar med profess och 2 aspiranter. Lokalminister är Magdalena Weland och andlig assistent är p.Jarek Daniluk ofm.cap.

Till Broder Sol hör också en grupp i Västerås som består av 3 med profess, 2 kandidater och 1 aspirant. Ansvarig för denna grupp är JanOlof Hellsten och p. Witold Grzegorz Mlotkowski ofm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heliga Korsets fraternitet, som har sina fraternitetsträffar i Göteborg. I Heliga korsets fraternitet finns 13 medlemmar med profess. Lokalminister Cecilia Oksvold och andlig assistent är b.Mikael Bergstedt TOR.

 

 

 

 

 

 

 

 

San Damiano, som har sina fraternitetsträffar i Umeå. I San Damiano finns 6 medlemmar med profess. Kontaktperson är Jarl Lindsjö och andlig assistent är p. Witold Grzegorz Mlotkowski ofm.

HEMSIDAN är under förnyad uppbyggnad

OFS © 2011